Het varende eiland

woensdag 3 maart 2010 Gepost door Pieter Vandaele Comments
Voor wie niet kan kiezen tussen een yacht en een eiland is er nu een mooie tussenoplossing : het Wally Hermès Yacht. Deze WHY heeft de allures van een luxehotel op het vasteland maar kan wel degelijk varen. Het definitieve ontwerp voor de WHY 58x38 werd vorige week op de jaarlijkse jachtshow in Abu Dhabi onthuld.

Het motorjacht is 58 meter lang en 38 meter breed en weegt maar liefst 2400 ton. Het haalt 14 knopen(26 km/h) en het bouwproject zal rond de 160 miljoen dollar gaan kosten.

Luca Bassani Antivari, ceo van Wally, wijst er op dat je daarvoor wel een vaartuig krijgt dat met de allernieuwste duurzame technologie gebouwd is en dat er gebruik gemaakt werd van de allernieuwste recyclagetechnieken. Volgens hem is het concept dan ook uiterst milieuvriendelijk.

Pierre-Alexis Dumas, artistiek directeur van modehuis Hermès dat met dit project zijn eerste stappen in de wereld van de luxejachten zet, focust meer op de levensstijl die dergelijk speelgoed weerspiegelt: sereen, contemplatief en een mooie combinatie tussen varen en absoluut comfort.

Video van de WHY 58x38 :



Labels: ,

Nieuwe applicaties onthuld voor navigatiesysteem Galileo

Gepost door Pieter Vandaele Comments
Galileo, de Europese evenknie van het Amerikaanse navigatiesysteem GPS, zal nog niet meteen aan uw vooruit hangen, maar stillaan wordt wel duidelijk hoe het systeem er uit zal zien. Op de eerste applicatie-beurs in Brussel worden heel wat toepassingen getoond die ons dagelijk leven een pak aangenamer moeten maken.

Galileo had in principe al jaren afgewerkt moeten zijn, maar de eerste delen van het navigatiesysteem zullen pas in 2014 echt operationeel worden. Toch lijkt ons wachten nu beloond te worden. Galileo zal bijvoorbeeld heel wat precieser zijn dan GPS, wat vooral in de scheepvaart een grote hulp zal zijn om boten te traceren. Maar ook in het dagelijkse leven belooft Galileo een grote hulp te worden. Op de eerste applicatie-beurs in het Brusselse Berlaymontgebouw worden de eerste toepassingen voorgesteld. Het beeld van een navigatietoestel dat je enkel door het verkeer gidst moet daarvoor wel bijgesteld worden. Een overzicht van enkele opmerkelijke applicaties die deze week worden voorgeteld :

Sociale Navigatie
Galileo zal in zekere zin erg gelijkend zijn op de huidige smartphones, die gericht zijn op sociaal netwerken. Via de Imageo applicatie krijg je toeristische informatie over de jouw omringende gebouwen op je scherm terwijl je die info of foto's ook met je vrienden kan delen.

Wegwijzer voor blinden
Onder de naam Pernasvip werd een applicatie uitgedokterd die het mogelijk moet maken om blinden en slechtzienden gemakkelijker van punt A naar punt B te navigeren. Dankzij de precisie van de Galileo opent dat nieuwe perspectieven. Ook staan er applicaties op de plank voor rolsoelgebruikers.

Milieubewust
Galileo zal ook kunne berekenen hoeveel vervuiling er op bepaalde wegen is, en automatisch een milieuvriendelijkere route uitstippelen voor wie met de natuur is begaan.

Speurhond
Via een combinatie van navigatie en windmeting zal het systeem een gote hulp zijn bij reddingsoperaties. Galileo kan dan immers berekenen in welke gebieden speurhonden nog moeten zoeken om een zo groot mogelijke kans op succes te boeken.

Gaming
Een erg opmerkelijk functie is de mogelijkheid om games te integreren in het echte leven. Via satellietverbindingen moet het zelfs mogelijk zijn om vanuit je luie zetel op een echt racecircuit te racen tegen piloten die op dat moment in een echte auto op diezelfde baan rijden.

De nieuwste snufjes op Batibouw 2010

dinsdag 2 maart 2010 Gepost door Pieter Vandaele Comments
Batibouw 2010 in Brussel is het jaarlijks Internationaal Salon voor de Bouw, Verbouw en Inrichting. Nog tot zondag 7 maart 2010 stellen bijna 1000 exposanten er hun nieuwste snufjes voor. Wij kozen er enkele bijzonder uit.

Hansa stelt een spectaculaire kraan voor dit jaar. Niet alleen het design is origineel, ook de werking van de HansaLaTrava is bijzonder : een preciese diagonale gelaagde straal laat een heus watergordijn naar benden klateren. Volgens de fabrikant kun je met deze kraan tot 40% water besparen ! Een must-see...

Novy stelt een decoratieve afzuigkap voor. De Zen is geboren. Nee, het gaat hier niet om een soort nieuwe trendy verlichting. Of toch niet alleen. De afzuigkap kan boven de eetafel gehangen worden om onaangename geurtjes te verwijderen tijdens bijvoorbeeld een avondje fondueën. De lucht wordt door de Zen gefilterd en dan opnieuw de kamer ingestuurd.

Met de nieuwe douche Rainshower Rainbow, wil Grohe een kleurrijke toets in de badkamer aanbrengen. Groen, oranje,paars,... Voor iedereen is er een kleurtje. De ringvorm van de douchekop is niet alleen een nieuw concept in badkamerstijl, alle sproeigaatjes zijn zo ingesteld dat ze de perfecte regendouche produceren. Bovendien kan je met behulp van de EcoButton 40% water besparen zonder aan comport in te boeten.



Is het een kookvuur, kachel of barbeque? Het is het alledrie ! Het Belgische bedrijf Flam stel hun nieuwe 'Cooking' voor. Je kan je er niet alleen aan verwarmen, ook kan je er mee koken en zelfs geurloos barbequeën dankzij de keramische gasplaat. Naast de tradidtionele haard zit er binnenin ook een heteluchtoven.
Labels:
Top Articles
Het grootste graafmachine ter wereld is de Bagger 288 gebouwd door de Duitse Fabrikant Krupp. Het bouwen nam een tijd van maar liefst 5 jaar in beslag en het hele project kostte een slordige 100 miljoen dollar.
> Lees meer