Zamani ontwikkelt Micro Office Van

zaterdag 20 februari 2010 Gepost door Pieter Vandaele
In de toekomst zullen steeds meer mensen buitenshuis gaan werken. Daardoor slinkt het aantal grote kantoorgebouwen snel. Als werknemers steeds vaker heen en weer moeten rijden tussen hun huis en hun externe locatie vraagt dat om een externe mobiele ruimte.

Dat zette architect Mani Zamani aan het denken. Hij ontwikkelde de 'Micro Office Van' of 'bus met bureau'. Het is een minibus met aan de zijkant een grote schuifdeur bestaande uit 2 delen. Voorin is er plaats voor 2 personen. 1 stoel voor bestuurder en de andere voor 1 passagier. Deze laatste stoel kan om zijn as draaien en met behulp van een railsysteem in de vloer verschoven worden en als bureaustoel gebruikt worden achterin de minibus. Daar staat ook een bureau en opbergruimte.

De minibus wordt elektrisch aangedreven door brandstofcellen en en elektromotoren. Ook bevindt er zich een groot zonnepaneel op het dak dat elektriciteit opwekt voor de kantoorruimte.

Zamani werkte ook een speciaal gebouw uit dat dienst doet als vergaderruimte. De werknemeres kunnen dat me hun Mirco Office Van tot tegen de verschillende deuren van dat gebouw rijden, de schuifdeuren openen en starten met het vergaderen. Als er echter niet genoeg plaats is kunnen de wagens ook zij-of achterwaarts gekoppeld worden met elkaar.
Labels: ,